Вітаю Вас, Гость
Головна » 2021 » Март » 30 » Акція "Посади дерево!"
12:19
Акція "Посади дерево!"

30 березня учні 9-11 класів та їх класні керівники  долучилися до акції  «Посади дерево!».  Під час акції учні висаджули плодові дерева та кущі біля нашого навчального закладу.
Мета акції:  формування екологічної культури, поширення знань про стан, значення та захист зелених насаджень, пропаганда збереження навколишнього середовища.
Актуальність та важливість акції:
Протягом останніх 500 років Україна втратила понад дві третини лісів і нині за лісистістю посідає передостаннє місце в Європі. Ліси в нашій державі займають площу приблизно 15 %  всієї території.
Знищення лісів зумовило не лише дефіцит деревини для промисловості України, почалися процеси, які можуть стати незворотними. Вже зараз великі території, насамперед на півдні та сході України, відчувають нестачу води, і це прискорює деградацію природного середовища.
Для того, щоб посадити дерево, необхідно здійснити кілька етапів:
1. Визначити територію для садіння дерев.
2. Погодити садіння дерев (кількість та види) з органами державної влади, місцевого самоврядування.
3. Розмітити місця висаджування дерев та погодити з фахівцями-дендрологами.
4. Підготувати територію для розміщення посадкових місць.
Ділянку, призначену для садіння дерев і чагарників, у першу чергу очищують від сміття, у тому числі природного.
5. Підготувати посадкові ями.
Під час копання ям верхні шари ґрунту складають в один бік, нижні – в інший. Якщо ґрунт із ям зовсім непридатний (будівельне сміття, важка глина та ін.), його замінюють доставленою з іншого місця родючою землею.
6. Правильно вибрати час садіння у залежності від погодних умов.
Дерева і чагарники можна висаджувати ранньою весною після відтавання ґрунту до початку розпускання листків, і пізньої осені, під час листопада. У разі весняного садіння деревні породи краще приживаються, ніж під час осіннього.

  
  
  
Переглядів: 126 | Додав: Prostor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: