Вітаю Вас, Гость
Головна » 2020 » Сентябрь » 8 » тиждень фізичної культури
16:15
тиждень фізичної культури
  
7 вересня у нашій школі розпочався тиждень фізичної культури. Цьогоріч урочисте відкриття було приурочене Олімпіаді—80.

13 липня 1980 року виповнилося 40 років з нагоди проходження олімпійського вогню Олімпіади територією Валківського району. Рівно о 12.45 цей священний вогонь миру, єдності та добра перетнув межі Валківщини. Двоє наших земляків, пройшовши жорсткий відбір,були удостоєні заслуженого права нести олімпійський вогонь територією нашого району. Це — Валентина Твердохліб (майстер спорту міжнародного класу з велоспорту, с.Сніжків) та Петро Вернигора (легкоатлет, викладач фізичної культури Старомерчицького зооветеринарного технікуму). Олімпійський вогонь несли спортсмени у липні автотрасою Київ—Харків. Жителі Валківського району вишикувалися у живий коридор, вітаючи учасників події. Ще один наш земляк брав участь у почесній та престижній місії — несення олімпійського вогню,але територією Полтавської області.Це — Марченко Дмитро Миколайович (вчитель фізичної культури Валківського ліцею).У ті роки він працював учителем у сусідній області,куди поїхав за направленням після закінчення інституту.
Олімпіада—80 була справді неймовірною та славетною подією у житті наших співвітчизників. Ми горді,що наші рідні,земляки мали за честь спостерігати це дійство та брати участь у атлетичній ході найкращих наших спортсменів.
Спорт — це красиво,це здоров'я,гарний настрій,витривалість,сила,енергія. Здорова людина здатна долати будь—які труднощі,досягати в житті успіху.
Хотілося б побажати нашим українським спортсменам найкращих результатів на Олімпійських іграх і щоб наш Державний Гімн ще не раз лунав на честь наших героїв!

 
Переглядів: 131 | Додав: Prostor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: