Вітаю Вас, Гость
Головна » 2021 » Ноябрь » 9 » День української писемності та мови
21:09
День української писемності та мови
  
Кожного року, 9 листопада, в Україні відзначають День української писемності та мови. Тож сьогодні і у нашій школі відбувся захід з нагоди цього свята. Учні 7 класу розповіли про історію свята, продекламували цитати про нашу рідну солов'їну мову, переглянули відеоролики "Цікаві факти про українську мову".Наприкінці заходу учні закликали плекати українське слово та пам’ятати пращурів – ось найдієвіший інструмент у боротьбі з посяганнями не тільки на мову, а й на нашу державність!
“Я беру участь у радіодиктанті,”
- таку фразу не могли чути ваші бабусі й дідусі, бо захід було започатковано у 2000 році. Задуманий він був як своєрідний флешмоб, як акція єднання навколо рідної мови. 9 листопада тисячі українців у різних куточках світу одночасно починають писати диктант, демонструючи свою любов і повагу до солов'їної. Це не перевірка грамотності конкретної особи, а час єднання всіх, хто вважає, що знає українську мову або тільки починає її вивчати.
Учні 8-11 класів нашого закладу приєдналися до XXI Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності 9 листопада 2021 року о 10:00— у День української писемності та мови.
  
Переглядів: 119 | Додав: Prostor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: