Вітаю Вас, Гость
Головна » 2021 » Май » 11 » Єврейські жертви на Валківщині в роки Другої світової війни
15:40
Єврейські жертви на Валківщині в роки Другої світової війни
 
Місце де людини народилася це Батьківщина. Історія Валківського району (нині Богодухівського) є невеликою частиною історії України. Дослідження історичного минулого краю є важливим для всіх поколінь: як для малечі так і для старшого покоління.  В історії України було багато драматичних сторінок. Вчитель історії Нужа Ю.П. напередодні Дня Примирення провела практично – пізнавальний екскурс,  присвячений подіям, яку вчинили фашистські окупанти під час Другої світової війни.

Доля конкретно євреїв Валківського району не вивчалася і тому тема  «Єврейські жертви на Валківщині в роки Другої світової війни» була направлена на виховання почуття гуманності і формування толерантності,  поваги до інших народів.
Розкривати історію Голокосту необхідно на прикладах краєзнавчого матеріалу, усноісторичних свідчень, відеоматеріалів, щоб учні усвідомлювали, що Голокост відбувався не лише «десь там, у Європі», а й на нашій українській землі, і став для України таким же руйнівним явищем, як і Голодомор. Екскурс був проведений на основі інтерв’ю – спогаду Нерівного Льва Миколайовича про переховування єврейської родини Дейч в роки Другої світової війни в селі Сніжків Валківського району.
Кожен  четвертий, загиблий у роки Голокосту, проживав на українських теренах. Необхідно, щоб учні та їх батьки зрозуміли цінність життя і не втрачали людське обличчя за жодних обставин. Хочеться, щоб нинішня молодь зробила для себе висновки, не забувала про ті події живої історії, не повторювала чужих помилок.

 
Переглядів: 108 | Додав: Prostor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: