Вітаю Вас, Гость
Головна » 2021 » Июнь » 16 » Обласна акція «Наша незалежність – очима юних краєзнавців Харківщини»
12:35
Обласна акція «Наша незалежність – очима юних краєзнавців Харківщини»
Обласна акція «Наша незалежність – очима юних краєзнавців Харківщини»
#Наша_незалежність #Марафон_30 #Харків_юні_краєзнавці
Музей історії села Олександрівка.
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ ІМЕНІ І.С.БУРЯКА ВАЛКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»
Ми живемо у мальовничому краї – на Валківщині. Ми знаємо історію України, пам’ятаємо що її спіткало не одне лихо, перш ніж вона стала незалежною державою. Щороку, в школі, вшановуємо померлих від Голодомору 1932-1933 років, загиблих під час Другої світової війни, яка залишила багато братських могил на землі України. Втрати, які пережив у воєнні роки український народ, і сьогодні гострим болем відлунюють у серцях наших співвітчизників. За останні роки, коли йде сумнозвісні події на сході України, війна стала ближчою до нас. Поруч з нами живуть люди, які мужньо тримали оборону проти агресора в Луганській та Донецькій областях. Ми їх знаємо, ми слухали їх розповіді про бойові дії, ми вдячні їм за все, і головне, що вони повернулися з зони АТО. Але не всі повернулись…
Тому, хто народився на Валківщині;
Тому, хто у 2015 - 2016 роках приймав безпосередньо участь в антитерористичній операції, забезпечував проведення і захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України;
Тому, хто за праве діло серце віддати був готов;
Тому, хто дбав про день сьогоднішній… ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ!
БОРИСЕНКО СЕРГІЙ АНАТОЛІЙОВИЧ – ЗАХИСНИК УКРАЇНИ
Народився Сергій Анатолійович 3 грудня 1975 року в селі Олександрівка Валківського району (нині Богодухівського) Харківської області де зараз працює і мешкає. У 1981 – 1985 роках навчався в Олександрівській початковій школі. В 1991 році закінчив Серпневу загальноосвітню школу, а через два роки у 1993 році закінчив Валківську автошколу, де отримав водійські права. Військовий обов’язок, встановлений у СРСР законом, зобов’язував населення нести військову службу у збройних силах своєї країни. З 1993 по 1995 роки Сергій Борисенко проходив військову службу в місті Котовськ Одеської області в автомобільному батальйоні. Після строкової служби довгі роки працював в колгоспі «Нове Життя», де був на гарному рахунку.
Неоголошена війна на сході країни не пройшла безслідно для всіх жителів України. Хтось взявши зброю пішов захищати свою рідну землю від ворогів, а хтось змушений був покинути свої домівки і втікати від війни на мирну територію. У боротьбі за свою волю і незалежність багато людей згуртувалися у Донецькій і Луганській областях. Борисенко С.А. З 17 жовтня 2015 року по 23 грудня 2015 року та з 8 квітня 2016 року по 18 жовтня 2016 року приймав безпосередньо участь в антитерористичній операції, забезпечував проведення і захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районі проведення антитерористичної операції. Борисенко Сергій Анатолійович – звичайна людина. Він працює слюсарем в нашій школі. Сергій Анатолійович добрий, чуйний, урівноважений і миролюбивий чоловік. Невисокого зросту – нічого геройського на перший погляд немає. Але для чоловіка – захисника й оборонця – головне не фізичні дані, а сила духу, воля, розвинене почуття обов’язку та відповідальності. А ще він має хист до малювання і незвичайні карі очі – глибокі, розумні, проникливі, і щиру посмішку, що викликає довіру у тих, із ким спілкується. Неодноразово він розповідав учням школи про події на Сході України, брав участь у акції «Алея миру», коли разом з учнями висаджували дерева. Він подарував шкільному музею неоціненні експонати – прапор України, який був 2016 році на передовій у Донецькій області, ікона Святої Марії, яка оберігала хлопців під час антитерористичної операції, натільних хрестик від капелана,поділився власним фотоархівом перебування в зоні АТО. Його спогади записані і зберігаються в шкільному музеї. Про цю людину керівник музею Нужа Ю.П. створила роботу «Уклін тобі, людина миру» на обласну військово – патріотичну акцію учнівської та студентської молоді «Слобожанські дзвони Перемоги», тези якої надруковані у збірці цього конкурсу.
Сучасні герої, як свого часу ветерани Другої світової війни, рятують не лише мирних жителів Донбасу, оберігають їх від нападників, вони часто жертвують своїм життям заради бойових побратимів. І нехай для тих, хто не зазнав жахів війни, слово «герой» звучить дещо пафосно, проте учасники АТО у переважній більшості – справжні герої. Вони сміливо йдуть у бій, під обстріл ворожих танків, під гради, по мінному полю, під снайперські кулі у дощ, у спеку, у хуртовину… Дай Бог всім довголіття та міцного здоров’я.
Екскурсовод шкільного музею Жигилій Карина.
Переглядів: 113 | Додав: Prostor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: